ImportStory's

BMW 318i Touring Aut. E91 – Juni 2010

Voor iedereen die zich thuis vervelen en een Netflix abonnement hebben; de Duitse serie “Weissensee” is zéér de moeite waard! Wat dit met de hier getoonde BMW 318i Touring Aut uit juni 2010 van doen heeft…? Nou, in Weissensee ziet men o.a. de draai van het communisme naar het kapitalisme binnen de vroegere DDR. Een grote rol hierin speelde indertijd de auto; eindelijk kon men een fatsoenlijke “west-auto” kopen en rijden i.p.v. een muffe en trage Trabant (hoewel laatstgenoemde inmiddels -terecht- weer populair is).

De eerste en enige eigenaresse van deze in fraai Spacegrau getooide E91 kwam uit het Oost-Duitse Leipzig. Vroeger behorende tot de DDR. Hoewel op moment van aankoop die Wende reeds 20 jaar achter haar lag kunnen wij voorstellen dat het toch fijn moet zijn om zo’n mooie BMW te kunnen kopen.

Comfortabel en ruim van opties voorzien is deze BMW ook; leer, climate control, parkeersensoren voor en achter, verwarmde stoelen en stuur (!), het is allemaal aanwezig! Veel gereden met de BMW heeft de dame in kwestie niet; na 9,5 jaar staan er slechts 75.000 aantoonbare km’s op de teller.

Inclusief zomer- en winterbanden bedraagt de investering €13.000,-. Veel minder dan een vergelijkbare auto (als deze al te vinden zou zijn) in Nederland zou kosten…

Geef een reactie