ImportStory's

Volvo V90 T8 AWD R-Design – April 2019

De Volvo XC90 is bij AutoRaad een graag geziene gast. De SUV is nu eenmaal een populair type auto, hij is groooooot en er passen 7 mensen in. Maar wist u dat Volvo ook een ouderwets grote en enorm fijne stationcar bouwt? Een balzaal op wielen die ook nog eens heel lekker rijdt? We doelen hiermee op de V90 die als bijna 400 PK sterke en vierwielaangedreven Hybrid in R-Design-trim een heerlijk SUV-alternatief is!

De eerste eigenaar, de directeur van een Oost-Duits IT bedrijf kocht de auto nieuw in het voorjaar van 2019 en bestelde de auto met behoorlijk wat opties; standkachel, panoramadak, 4-zone airco, Harman-Kardon Soundsystem, luchtvering en nog wat klein grut. Als kleur werd het chique “Saville-Grey” gekozen -weer eens wat anders dan zwart-. Deze meneer reed in 3 jaar 65.000 schadevrije kilometers met de auto en bracht deze netjes elk jaar naar Volvo voor het periodieke onderhoud. De auto bevindt zich in een werkelijk zeer nette staat en vertoont vrijwel geen sporen van gebruik.

Groot is de V90. Snel ook! Van 0-100 km/h in 5.3 seconden is simpelweg meer dan goed. En als men vrij baan en geen snelheidslimiet heeft dan stopt deze in Zweden gebouwde R-Design pas bij 250 km/h.

In Nederland kostte een dergelijke auto nieuw tegen de €81.000,-. Nu staat de auto voor €48.500,- rijklaar voor de deur. Uiteraard inclusief Volvo Selekt garantie.