ImportStory's

Volkswagen Tiguan e-Hybrid R-Line – Juni 2021

Het weer is op dit moment weinig inspirerend… Het maakt de gemiddelde auto bepaald niet fotogenieker. Gelukkig hebben wij nog aardig wat “logees” die wij wegens tijdsgebrek, writersblock of een combinatie van die twee nog niet aan onze volgers hebben kunnen tonen… Hoog tijd dat recht te zetten!

We beginnen met deze Volkswagen Tiguan. Een Tiguan ziet u vaker langskomen maar zo’n “volle” als deze is ook voor ons zeldzaam! Deze Delfingraue Tiguan e-Hybrid met R-Line pakket werd in Juni 2021 voor het eerst in gebruik genomen door een medewerker van Volkswagen AG. Dat betekent dat er driftig in de optielijst werd gekruisd met o.a. een verwarmd stuur, elektrisch verstelbare stoelen met geheugen, een panoramadak, verwarmde voorstoelen én achterbank, adaptive cruise-control, lane-assist, dodehoek-sensor en nog wat klein grut. Oh ja, verlengde fabrieksgarantie heeft de auto ook.

Onder de motorkap ligt de bekende 1.4 motor met 150 PK. De elektromotor hoest de resterende 95 PK op. Een fijne en vooral erg zuinige combinatie!

De reden voor import was in dit geval een eenvoudige; niet alleen was de prijs een stuk beter maar op moment van koop was het aanbod Tiguan Hybrids met een aankleding als deze zeer dun c.q. non-existent…