ImportStory's

Volvo XC60 T8 AWD R-Design – November 2018

“Wat men van ver haalt is lekker” geldt enorm voor deze november 2018 Volvo XC60 T8 Hybrid R-Design met 92.000 KM op de teller. De auto kochten wij voor de verandering eens niet in Duitsland maar in Zweden!

Hoewel deze gave, in “Bursting Blue” getooide Hybrid de eerste jaren van zijn leven in Göteborg doorbracht, kochten wij de auto bij een lease-outlet in Stockholm; geen 1100 maar zelfs 1500 KM van huis… De auto was de trip meer dan waard maar of we dit nog een keer gaan doen betwijfel ik… Het vliegtuig naar Stockholm was uiteraard bijna 3 uur vertraagd. Bijna maar met 2 uur en 50 minuten net niet genoeg om gecompenseerd te worden. De terugrit door Zweden en Denemarken was prachtig maar de minuten zonder regen waren op 1 hand te tellen… Ach ja, de auto is het waard! En de bijna €4.000,- die de auto all-in voordeliger was dan in Nederland maakte de barre tocht al helemaal de moeite waard.

Deze sportief uitgevoerde R-Design werd zoals gezegd in November 2018 voor het eerst in gebruik genomen in zijn geboortestad Göteborg. De eerste en enige eigenaar reed 92.000 schadevrije kilometers met de auto en het onderhoud werd -hoe kan het ook anders- door de officiële Volvo dealer gedaan. Met verwarmde voorstoelen, achterbank en standkachel is de auto optimaal bestand tegen koud weer.

Zijn er dan nadelen aan het importeren van een auto uit Zweden…? Nou, eentje dan; men strooit in Zweden niet alleen met zout maar ook met -zo lijkt het- kleine kiezeltjes. Hierdoor vertoonde het front begrijpelijkerwijs wat steenslag maar juist de voorruit had er meer onder te lijden gehad. De dorpels gelukkig niet aangezien die beschermd worden door de wat suf uitziende spatlappen.

Belangrijkste is dat onze client heel blij is met zijn gave hybrid! Een Volvo is ene kleur die je bepaald niet op elke straathoek tegenkomt!