ImportStory's

Volkswagen Sharan 2.0 TSI – Augustus 2017

Hé! Een échte MPV! Als kind uit de jaren 80 heeft schrijver dezes aardig wat uurtjes doorgebracht in een MPV; zittend naast een grote stapel Donald Duck’s op de derde zitrij van een 1992 Renault Espace (verschrikkelijk slechte auto!) en later in een 1994 Mercury Villager (zeldzaam maar kwalitatief net zo slechts als de Espace). Tegenwoordig zie je dergelijke MPV’s maar weinig en lijkt hun taak overgenomen door 7-zits uitvoeringen van SUV’s als de Skoda Kodiaq, VW Tiguan, Volvo XC90, BMW X5 etc. Auto’s die wat uiterlijk betreft meer aanspreken dan een gewoon “busje” maar voor de verstokte MPV rijder verkocht de VAG groep verkocht tot 2019 nog altijd de Sharan (en de vrijwel gelijke Seat Alhambra). Op deze foto’s ziet u een onlangs door ons gevonden en geïmporteerde Sharan 2.0 TSI met DSG automaat uit 2017.

De 150 PK sterke 1.4 basismotor lijkt ons voor dit formaat ietwat onderbemeten. Daarom hebben wij specifiek naar een 220 PK sterke 2.0 variant gezocht. Met de motor haalt de auto een topsnelheid van maar liefst 230 km/h. En dat voor een busje… Maar goed, dat zal er niet / nauwelijks mee gereden worden. Veel belangrijker is de derde zitrij, de ingebouwde kinderstoeltjes (!), de standkachel, de zonneschermen af-fabriek en de uitermate nette staat die past bij een auto die pas 65.000 KM op de teller heeft.

Nieuw kostte deze auto in Nederland maar liefst €71.700,-! Nu 4 jaar later is men alsnog een goede €31.000,- kwijt maar voor dat bedrag vindt men in Nederland geen gelijkend exemplaar…