ImportStory's

Volkswagen Caddy Life 2.0 TDI – November 2020

Nee, u ziet hier niet de bedrijfsauto van de gaswacht of de plaatselijke elektricien… Onze hal aan de Naardense Nikkelstraat is wat dat aangaat probleemloos. U ziet hier een unieke auto. Een auto die officieel niet (meer) in Nederland geleverd wordt; een heuse 2020 Volkswagen Caddy Life. Oftewel, een grijs kenteken busje met een achterbank en derhalve een geel kenteken draagt.

De vorige generatie Caddy werd nog als geel kenteken uitvoering in Nederland geleverd. Het nieuwe model, leverbaar sinds vorig jaar, echter niet meer. De vraag naar dergelijke “no-nonsens” auto’s is kennelijk opgedroogd…

Schrijver, AutoWeek columnist en all-round fijn mens Bas van Putten schreef vorige maand nog een column over dit segment auto’s (https://www.autoweek.nl/columns/artikel/linkse-autos-weblog/) Eigenlijk volledig terecht schrijft Bas dat dit type vervoermiddel een “linkse” auto betreft; gemaakt voor de automobilist die weinig geeft om uiterlijk opsmuk en gewoon veel “bang voor zijn buck” wenst en geen fluit geeft om uiterlijk vertoon. Overigens een groep mensen die je niet snel in een auto van Duits fabricaat zult aantreffen maar dat terzijde.

Deze Caddy Life werd de eerste 6 maanden van zijn leven ingezet als demo-auto van Volkswagen Stuttgart en werd derhalve voorzien van een aantal fijne opties zoals LED verlichting, verwarmde stoelen, infotainment, lichtmetalen velgen etc. Een na laatst item blinkt overigens niet uit in gebruiksvriendelijkheid en maakt deze Caddy zelfs voor niet-digibeten een tamelijk ingewikkelde auto… Maar toch vooral een sympathiek vervoermiddel die in deze uitvoering -op geel kenteken- een unicum is op onze wegen!