ImportStory's

BMW 530i Touring xDrive – December 2017

Sinds onze verhuizing van Haarlem naar Naarden is, zoals verwacht, het aantal aanvragen voor Volvo’s, al dan niet in Estate uitvoering, omhoog gegaan. Echter, een vaker geziene gast is onze hal blijft toch de BMW 5-Serie Touring. Door een cliënt van ons ook wel liefkozend de “Gooische Opel Kadett” genoemd. Dit omdat je de auto hier in het “reservaat” vaak tegenkomt. Niet gek ook, het is en blijft een fenomenaal goede auto die ontzettend lekker rijdt!

Als vierwielaangedreven xDrive is het helemaal iets bijzonders… De aandrijfkrachten naar de vier wielen worden geleverd door een 252 PK sterke 2.0 Turbomotor die, enigszins misleidend, als 530i door het leven gaat. De auto werd door de eerste Duitse eigenaar als “LuxuryLine” besteld hetgeen betekent dat de heerlijk zittende Comfortstoelen werden gemonteerd. Ook werd er een kruisje gezet bij de fabrieksopties Apple CarPlay, Driving Assistant Plus, verduisterde achterramen, trekhaak af-fabriek en nog wat klein grut.

Nieuw zou de auto €81.000,- gekost hebben. 3,5 jaar en 95.000 KM later is onze cliënt een bedrag dat €50.000,- lager ligt kwijt. En ja, dit is uiteraard inclusief PremiumSelection garantie én de handlingskosten die wij in rekening hebben gebracht…