ImportStory's

Skoda Superb Combi & VW Golf Variant Highline

Wie AutoRaad al langer volgt zal wellicht meegekregen hebben dat een van de belangrijkste redenen om bij onze Oosterburen te shoppen de besparing in harde Euro’s is. Zeker bij relatief jonge auto’s is de besparing vaak (zeer) aanzienlijk.
 
Bij relatief oudere auto’s, vanaf ruwweg 8 tot 10 jaar zoals de hieronder getoonde VW Golf Variant en Skoda Superb Combi is de besparing vaak minder maar het aanbod auto’s vaak groter.
 
Toch blijft het een risico; de auto is immers ouder, heeft vaak minimaal 100.000 KM op de teller en heeft, zoals ook bij deze auto’s, een aantal belangrijke zaken die goed onderzocht moet worden voordat men tot aanschaf overgaat.
 
We beginnen met de Golf Variant; deze uit 2009 stammende 1.4 TSi Highline heeft 140.000 KM op de teller. De distributieketting is een zwak punt van deze motor. De eerste eigenaresse heeft deze gelukkig recentelijk laten vervangen. Ook zijn alle schokbrekers toen eveneens vervangen. Een fijn idee! De auto staat op 18″ zomerbanden en heeft bovenop de standaard Highline uitrusting eveneens een panoramadak en navigatie af-fabriek.
 
De Skoda Superb is voorzien van een 1.8 TSi motor met DSG automaat. Deze motoren kunnen aardig olie verbruiken, zo ook onderstaand exemplaar. Voor aflevering aan onze client werd de motor daarom uit elkaar gehaald en van nieuwe en gemodificeerde zuigerveren, koppakking etc. voorzien. Hiermee is de motor feitelijk nieuw en kan deze weer jaren vooruit. De totale investering bij auto 2 bedroeg een kleine €13.000,-. Niet gek voor een auto met een nieuw hart, slechts 100.000 KM op de teller en voorzien van vrijwel alle opties die men indertijd kon hebben.
 
Resumerend, AutoRaad helpt ook graag bij wat oudere auto’s. Wel dient de koper ietwat meer geduld te hebben… Het kaf van het koren scheiden kost immers tijd… 🙂

  

Geef een reactie