ImportStory's

Porsche Panamera ST 4S e-Hybrid

Wellicht zijn we nu iets te cynisch maar is het u wel eens opgevallen dat de autopers vaak veel clichés gebruikt bij een verhaal over een Porsche…? “De ultieme jongendroom” is nog wel de minste. De ergste laten we aan uw verbeelding over. Veel woorden en gedoe -soms op het pathetische af- om aan te geven hoe geweldig een Porsche wel niet is. Maar na een flinke rit in deze, onlangs in opdracht van een client gevonden en geïmporteerde, Porsche Panamera ST 4S e-Hybrid vallen ons niks anders binnen dan dergelijke clichés! Mijn hemel, wat is dit een GE-WEL-DI-GE auto!

Deze “stationcar”, voor Porsche liefkozend Sport Turismo” genoemd wordt geleverd in 3 hybride varianten. Deze 4S is de op één na sterkste variant die een systeemvermogen van 577 PK en 750 NM trekkracht heeft. 441 PK’s worden door de 2.9 liter tellende V6 Turbomotor opgewekt, de resterende 136 PK’s door de elektromotor. Volledig elektrisch rijdt de auto -afhankelijk van de omstandigheden- rond de 40 a 45 KM.

Van 0 naar 100 kost vergt slechts een tijdsinvestering van 3,7 seconden. Stoppen met accelereren doet deze Panamera pas bij 293 KM/H… Nee, die manager van Porsche Zentrum München was een échte geluksvogel toen hij in April 2021 de sleutels van deze monumentaal fijne auto in zijn handen gedrukt kreeg…

Het opsommen van alle opties zullen we achterwege laten. Uiteraard is de auto voorzien van leer, een panoramadak, de meest uitgebreid verstelbare stoelen die ook nog eens geventileerd zijn. Wel zo prettig op een warme dag in een auto die volledig zwart is uitgevoerd.

“Dat zal wel een zuipschuit zijn”, denk je al gauw bij een auto met zoveel vermogen… Nee! Bij suf Nederlands gebruik doet ‘ie met gemak 1:12! Kostbaar, dat zijn ze wel… Nieuw maar liefst €161.500,-… Na iets meer dan 1,5 jaar en 40.000 KM alsnog €126.000,-. Een klap geld maar werkelijk véél minder dan waarvoor ze in Nederland bij de diverse Porsche Centra danwel Centrums staan. En dat tegen dezelfde voorwaarden en garanties.

Goed, wij zullen nooit meer zeuren over te “verliefde” Porsche-artikelen en kijken gelijk even of de inhoud van de spaarpot voldoende is voor zo’n geweldige Panamera ST. Zal helaas een schaalmodel worden maar dromen mag… Nee, MOET!