ImportStory's

BMW 320i GT LuxuryLine – Juli 2019

Normaal gesproken start men aan het begin van zijn of haar carrière onderaan de ladder. In het geval van de autobranche is dit in de regel de functie van autowasser. Deze functie bekleedde schrijver dezes al op jonge leeftijd… Ik zal een jaar of 6 a 7 geweest zijn. Het te wassen object van een Mercedes-Benz 190E. Gewassen werd er met een zanderige spons en gevraagd om een wasbeurt had de eigenaar van de auto -onze overbuurman- niet… Gelukkig kon deze overbuurman er om lachen en werd de auto -zeer waarschijnlijk op kosten van de leasemaatschappij- overgespoten. Het leuke is dat ik het wagenpark van deze overburen nog jaren -in hun opdracht- heb gewassen en van de grofweg 10 leaseauto’s heb ik er bij 6 mogen helpen om de meest geschikte auto te kiezen.

Deze overbuurman kocht bijna 10 jaar geleden een fonkelnieuwe BMW 320i GT. Een voor Nederland behoorlijk zeldzame Gran Tourismo die meer beenruimte voor de achter passagiers heeft dan een 5-Serie. Echt een leuke auto! Deze GT was helaas bij een ongeluk betrokken en werd total-loss verklaard. Dan bestellen we gewoon een nieuwe, zou je denken… Helaas bouwt BMW geen 3-Serie GT meer. Tot onze niet geringe vreugde vonden wij in de buurt van het midden-Duitse Bielefeld een zo goed als nieuwe 320i GT! De auto werd in Juli 2019 voor het eerst in gebruik genomen en reed bij zijn eerste eigenaar slechts 20.000 KM. De directeur van verkopend BMW-specialist reed er nog eens 5.000 KM bij.

Met 25.000 KM heeft een auto, en een BMW al helemaal, nog een lang leven voor zich. Aan deze Mineral Graue GT zie je amper dat de auto gebruikt is. Op de verwarmde achterbank hebben maar weinig mensen gezeten en het eveneens verwarmde stuur is nog mooi “dof”. Eveneens aanwezig is een soundsystem van Harman Kardon, een panoramadak, adaptieve cruise control, Apple CarPlay, adaptieve LED verlichting, extra getint glas en nog wat klein grut.