ImportStory's

Porsche 911 (991) GT3 RS – Mei 2016

U weet wellicht dat wij veelal zoekopdrachten voor een nieuwe auto binnen krijgen maar zo nu en dan wordt ons gevraagd de import van een reeds zelf aangeschafte auto of reeds in bezit zijnde -maar buitenlands gekentekende- auto te importeren. Onlangs kregen wij zo’n opdracht voor een wel heel bijzondere auto… Namelijk deze “Lava Orange” Porsche 911 GT3 RS. Een bijna angstaanjagende auto die wij voor de eigenaar als verhuisgoed hebben geïmporteerd.

Angstaanjagend…? Ja! Een auto waarmee je je -alleen al om de kleur- bepaald niet anoniem door het verkeer kunt begeven. Achterin ligt een 4.0 liter tellende boxermotor die maar liefst 500 PK mobiliseert bij een krijsende 8250 toeren. Schakelen doet de auto zelf en razendsnel mbv. Een 7-traps PDK bak (Porsche Doppelkupplungsgetriebe). De auto knalt in 3 seconden naar de 100 km/h (!). Veiligheidssystemen als ABS en traction control zijn aanwezig maar ingrijpen doen ze -naar alle waarschijnlijkheid- laat…

Deze GT3 RS is volgens kenners de beste auto voor het circuit en de auto is ook voor die plek gebouwd; de auto is zo licht mogelijk gemaakt, onder andere door de montage van een titanium uitlaatsysteem, koolstofvezel plaatwerkdelen en zelfs het Porsche logo op de “motorkap” (verkeerde term daar de motor achterin ligt) is een sticker ipv. een embleem om gewicht te besparen.

Een auto als deze 911 GT3 RS rijdt feitelijk het lekkerst als het hard gaat. Probleem is dat wanneer je nog geen 50% van het potentieel van de auto gebruikt je je rijbewijs terug zult vinden in de shredder van oom Agent… Daarom gebruikt onze client de auto voornamelijk op het circuit, getuige de rubber “spetters” bij de wielkasten. Zo hoort het!