ImportStory's

BMW 225xe iPerformance – Juni 2019

Ik zal u niet lastigvallen danwel vervelen met mijn levenswandel maar één grappig detail past mooi in de fotoreportage van deze 2019 BMW 225xe Hybrid; schrijver dezes groeide op in een rustig laantje in Naarden. Onze schuin-overburen werden al gauw erg goede vrienden van mijn ouders (sommige zeggen zelfs de aller aller allerbeste…). De verbinding tussen de twee gezinnen zat en zit ‘m in veel zaken. Destijds (loop van de jaren ’80) bijvoorbeeld hadden ze beide een donkerblauwe Opel Kadett Stationcar op de oprit staan. Bij ons was het een 1.6 LS met schuifdak en volle asbak, de TJ-46-HN. De vriendschap bleef gelukkig bestaan maar wat autobezit werden de wegen gescheiden. Dit overigens in het voordeel van de schuin-overburen die een veel omvangrijker en mooier wagenpark hadden.

Nu meer dan 30 jaar later zijn ze geen buren meer. Nou ja, niet meer in Naarden en niet meer full-time. Maar sinds kort hebben ze wél weer dezelfde auto! Een Imperial-blauwe BMW 2-Serie Active Tourer! En dat is toch wel weer erg geestig! Deze BMW 225xe iPerformance plugin hybrid werd in Juni 2019 voor het eerst in gebruik genomen door een ingenieur uit Braunschweig die bij de bestelling flink tekeer ging bij het aankruisen van fabrieksopties; sportstoelen met leer en memoryfunctie, adaptieve cruise-control, panoramadak, Harman&Kardon speakers, achteruitrijcamera etc. Het zit er allemaal op!

Na 4 jaar en 40.000 KM vervolgt deze fijne en sterke (systeemvermogen maar liefst 224 PK verdeeld over alle 4 wielen) zijn leven in het fraaie Twente. Voor ritjes in de buurt kan men 30 KM op alleen de elektromotor rijden. De ritten die verder weg zijn met behulp van de erg zuinige driecilinder turbomotor.

U begrijpt, de BMW 2-Serie owners club is in oprichting! 🙂