Algemeen

Te gehaast een auto in het buitenland kopen? Niet doen!

Soms rij je voor niks een behoorlijke afstand voor een auto. Afgelopen week gebeurde het mij zelfs twee keer…

Deze Audi S5 uit 2009 stond in Oberhausen te koop, gelukkig maar 1,5 uur van Amsterdam. Op de foto zag het er allemaal goed en verzorgd uit (zoals je kunt zien) maar in Oberhausen aangekomen bleek de vork iets anders in de steel te zitten.

Schade aan de dorpel, om mee te beginnen. Toen ik plaats nam op de bestuurdersstoel werd ik verwelkomd door een lucht die deed denken aan een JAMIN Snoepwinkel waar een kettingroker aan de kassa staat. Bepaald niet prettig…

Tijdens de proefrit spoorde de eigenaar mij vanaf de achterbank aan de S5 een flink op zijn lazer te geven, dit terwijl de watertemperatuurmeter amper 90 graden aangaf. De nog veel belangrijkere olietemperatuur zal amper hoger zijn geweest. Dit zegt veel over hoe meneer met de auto omgesprongen is…

Overigens was de 200 KM/H erg snel bereikt. Altijd leuk en spannend! Maar in dit geval toch “Finger weg” zoals men in Duitsland zegt… Ik heb meneer hartelijk bedankt voor zijn tijd en ‘m succes gewenst met de verkoop.

Nu op zoek naar een netter exemplaar! Overigens was de rit niet helemaal voor niks; op de terugweg heb ik bij de plaatselijke Aral benzinepomp een krat heerlijk Duits bier gekocht, deze liggen nu lekker in mijn IJskast. Wie zin heeft in een borrel is dus van harte welkom in Amsterdam Oud-West!

Geef een reactie