ImportStory's

BMW M550i M-Sport G30 – December 2017

Er waren eens twee broers uit het Hessische Hanau (niet ver van Frankfurt am Main). Deze broers bestieren samen een advocatenpraktijk en ze zijn beide een liefhebber van bijzondere en snelle auto’s. Een BMW M5, een E-Klasse AMG of een Audi RS ligt dan al snel voor de hand. Maar tsja… “Schreeuwerig” zijn ze wel en dan past natuurlijk niet bij een keurige advocaat. Gelukkig heeft BMW ook een 460 PK, die men uit een 4.4 liter grote V8 met 2 turboladers haalt, sterke en beschaafd klinkende M550i in het gamma en aldus namen beide heren in december 2017 de sleutels van twee identiek uitgevoerde M550i’s in ontvangst. Een tijdje geleden kochten wij een van deze twee BMW’s voor een client bij de BMW Dealer in Hanau.

Deze specifieke BMW reed in 4,5 jaar slechts 53.000 KM en werd keurig door BMW onderhouden. Kenners zien dat de gemonteerde 20” velgen niet origineel door BMW geleverd werden. Ze staan ‘m wel goed. Voor aflevering monteerde BMW 4 nieuwe banden van het merk “Imperial”. Dit omdat passende banden van een A-merk niet op korte termijn leverbaar waren. Een klein smetje op het verder schone blazoen… Je stuurt Lionel Messi toch niet met huismerk Scapino gympen het veld op?! Nou ja, deze worden uiteraard voor Michelin Pilot Sport banden vervangen.

Verder had deze M550i zo een 520d met M-Sport pakket kunnen zijn. Een échte “sleeper” (wanneer men de typeplaatsjes verwijderd). Zijn daden zijn echter groot. Heel groot. Naar 100 km/h snelt deze sedan in 4 seconden. Begrenst is de auto -uiteraard- op 250 km/h. Als je een beetje normaal met de auto rijd, dan verbruikt hij niet meer dan 1:11. Echt waar! Maar daar koop je zo’n auto niet voor…

Nieuw zou deze auto rond de €133.000,- hebben gekost. Nu staat de auto met 55% korting voor de deur. Niet gek voor zo’n gave en bijzondere V8!