ImportStory's

BMW M135i – Augustus 2015

Of u nou een 2-cilinder Fiat 500 of een Maybach uit den vreemde wil halen; iedereen is welkom bij AutoRaad 🙂 Zeker wanneer het zin heeft, wat financiën, uitrusting en/of value for money betreft. AutoRaad is ontstaan vanuit een grote liefde voor auto’s; alledaagse of bijzondere auto’s. Maar eerlijk is eerlijk, ons hart klopt sneller voor een zescilinder BMW dan voor een tweecilinder Fiat… U begrijpt wellicht dat wij zéér enthousiast werden toen er een aanvraag voor een échte BMW M135i (F20) op onze digitale deurmat plofte. Want dat is écht weer iets bijzonders!

Het recept van deze 1-Serie is vrij simpel; men neme de beroemde 3.0 liter inhoud tellende N55 zescilinder motor (met 1 turbo met variabele geometrie), hangt er een handgeschakelde zesbak achter die de aandrijvingskracht via de cardanas 100% op de achterwielen loslaat. Alle 320 PK’s en 450 NM’s trekkracht. Dat geeft een ontzettend leuke, spannende en geweldig klinkende 1-Serie. Een auto waarmee je flink kan “doorpoken” (0-100 in 5,1 sec. V-Max 250 km/h) maar ook normaal met 120 km/h op de cruise control kunt rijden en een normaal gesprek kunt voeren met je passagier.

Deze M135i is een speciale in de zin dat de auto van medio 2015 is en derhalve nét van na de facelift is. Deze uitvoering werd in 2016 afgelost door de M140i die nog eens 15 PK meer produceerde.

Deze M135i is door twee Duitse eigenaars keurig behandeld, volgens schema bij -voornamelijk- BMW onderhouden. De aanpassingen (uitlaat en wat interieurdelen) aan de auto zijn afkomstig van BMW en voldoen wat ons betreft aan de eisen die de “BMW-purist” aan een dergelijke auto stelt. Op de teller staat nét 90.000 KM maar als er 40.000 op had gestaan hadden wij het ook geloofd (gelukkig hebben we een apparaatje waarmee wij de juistheid kunnen nagaan :- ) en is daarmee een auto van liefhebbers voor liefhebbers. Een auto die over 20 jaar nog steeds de duimen omhoog zal weten te brengen. Een auto die wij graag te logeren hebben gehad en die zijn nieuwe Nederlandse eigenaar veel plezier zal bezorgen!