ImportStory's

BMW 630i Coupé – Juni 2006

U weet, wij zijn gek op een “rarität” en dat, lieve volgers, is deze BMW 630i AB-SO-LUUT! De 6-Serie Coupé was en is een échte GT (Grand Tourer); een auto waarmee je comfortabel lange afstanden kan rijden en als het moet op hoge snelheid. Hierbij past een sterke V8 gekoppeld aan een automatische transmissie erg goed.

Kennelijk was Herr Frei, woonachtig in de “geboortestad” van BMW, nogal tegendraads en zo werd hem in Juni 2006 de sleutels overhandigd van de handgeschakelde (!) 6-cilinder 630i Coupé (intern de E63 genoemd). Nou ja, tegendraads? Het kan ook een budget-gerelateerde afweging geweest zijn; of een kale 645i of een volle 630i. Nou, vol dat is deze Titan-zilvere BMW; bovenop de gebruikelijke zaken zoals leer werd in deze BMW een open dak, sportstoelen, grootlichtassistent (en dat in 2006!), head-up display, aktivlenkung, dynamic drive en het “fahrdynamik-pakket” besteld. En die opties voel je onder het rijden; hij gaat als een warm mes door de boter 🙂

Zeldzaam worden in originele staat verkerende 6-Series van deze leeftijd absoluut. Prijzig ook; all-in net geen €20.000,-. Maar ja, vind maar eens een tweede in deze absolute nieuwstaat (ondanks de 100.000 KM op de teller).