ImportStory's

Volkswagen Passat Variant 1.4 TSI – November 2014

U ziet hier een in 2014 nieuw geleverde Volkswagen Passat Variant Comfortline met een 122 PK sterke 1.4 (klinkt klein maar rijdt goed!) motor met DSG automaat. Een auto die goed in elkaar geschroefd zit, ruim is, fijn en zuinig rijdt en waar uw buurman geen jaloerse gevoelens bij krijgt maar u evenmin zal uitlachen.

Nee, over hoe fijn deze Passat is willen we het nu eens niet hebben, wel over de prijsontwikkeling van gebruikte auto’s; die is op dit moment nogal vreemd… In het voorjaar van 2020, de Coronacrisis was nog maar net begonnen, plukte wij vrijwel exact dezelfde auto met vrijwel dezelfde kilometerstand op in Zuid-Duitsland. Inclusief alle kosten stond deze auto in het voorjaar van 2020 voor €15.000,- rijklaar op de oprit danwel stoep. Dit zwarte exemplaar “doet” anderhalf jaar later exact hetzelfde bedrag… Vreemd! Voor een twee maanden geleden afgeleverde en wederom exact dezelfde Passat speelde hetzelfde.

Het aanbod is minder en de vraag behoorlijk groot. En  nieuwe auto’s worden, zeker dit jaar, maar mondjesmaat afgeleverd. Wij hebben de indruk dat vooral het segment auto’s tussen de €10.000,- en €20.000,- hierdoor wordt geraakt. Maar niet getreurd; dit zal vast niet jaren voortslepen én bij onze Oosterburen zijn ze alsnog voordeliger…! U weet ons te vinden!