ImportStory's

Audi Q5 2.0 TFSi Quattro S-Line – Juli 2015

U kent vast de beelden van winkelend publiek op Black Friday in de Verenigde Staten; totaal gestoord! Nu mogen wij graag overdrijven maar wij kunnen niet anders concluderen dat de huidige situatie op de markt voor gebruikte auto’s aardig wat Black-Friday trekjes vertoont… Jong gebruikte zijn werkelijk niet aan te slepen en dit maakt het er voor zowel koper als verkoper niet beter op; auto’s worden duurder en het aantal verkopen neemt af. Er zijn immers veel minder auto’s op voorraad. Maar goed, importeren betekent nog vrijwel altijd besparen. Gelukkig!

Ook bij deze, afgelopen zomer afgeleverde, Audi Q5 2.0 TFSi Quattro S-Line, die slechts een ochtend online heeft gestaan, was het weer dringen geblazen! Maar liefst 2 andere kopers waren wij te snel af… De verkoper, een officiële Audi Dealer in het Ruhrgebied kon zich de moeite van het foto’s maken besparen, zo snel moesten we toeslaan. En dat is niet verwonderlijk!

Origineel in de EU geleverde Q5’s met goede opties en een lage kilometerstand zijn immers zeldzaam. U begrijpt dat ex-USA (schade)auto’s die in een non-descript schuurtje ergens in het Oostblok zijn opgekalefaterd er bij ons niet inkomen.

Deze Q5 werd in Juli 2015 voor het eerst in gebruik genomen als directiewagen bij Audi AG in Ingolstadt. Na 1,5 jaar kwam de auto in handen van een Duitse heer die dermate weinig reed met de auto dat hij besloot dat het voordeliger is om een taxi te nemen voor de spaarzame ritjes. 56.000 KM. 9.000 KM per jaar gemiddeld is niet veel.

Wat deze Q5 wél veel heeft zijn opties; S-Line pakket, adaptieve cruise-control, B&O Soundsystem, 4-zone climate-control, panoramadak, trekhaak af-fabriek, elektrisch bedienbare voorstoelen etc. Wel logisch ook bij een directieauto… Nu voor €31.000,- rijklaar op de stoep. Not bad!