ImportStory's

Skoda Kodiaq 2.0 TSI 4-MOTION – Februari 2018

Nog niet eens zo heel lang geleden was je met 17” velgen een hele stoere peer! Maar tegenwoordig zijn 19” velgen, zeker op een SUV als deze Skoda Kodiaq, minimaal benodigd om het geheel er niet al te “ielig” uit te laten zien. Helaas staat de hier getoonde vierwiel-aangedreven Skoda Kodiaq 2.0 TSI DSG 4-MOTION op winterbanden en niet op de veel mooiere 19” zomerbanden. Vergeef ons derhalve de slecht gevulde wielkasten 

Wat doe je als manager van een Franse vermogensbeheerder in Frankfurt am Main, het “financiële hart” van de EU? Juist, Je bestelt een Tsjechische Duitser met vrijwel alle opties, 180 PK, vierwiel-aandrijving en plaats voor 7 personen! En aldus geschiedde in februari 2018. Een kleine 3,5 jaar en 70.000 KM’s verder wat ons betreft nog steeds een imposante verschijning en een auto die heerlijk rijdt! Hoewel de 150 PK sterke 1.4 / 1.5 motor strikt genomen voldoende is voor een Kodiaq, past de 180 PK sterke 2.0 wat ons betreft stukken beter; krachtiger en vooral veel stiller.

Skoda staat bekend om de handige extra’tje of “easter eggs” zo u wilt; zo beschikt deze Kodiaq over wegklapbare “stootranden” die tevoorschijn komen wanneer het portier geopend wordt en natuurlijk is de in het tankklapje verstopte ijskrabber eveneens een handige gadget.

Nieuw kostte deze SUV €53.600,-. Na 3,5 jaar en 70.000 KM staat de auto nu voor net geen €18.000,- minder rijklaar mét een jaar garantie voor de deur. Altijd nog een fors bedrag maar desalniettemin voordeliger dan in Nederland!