ImportStory's

Wiesmann MF 3 Roadster – Mei 2006

Hoewel we de exacte cijfers niet hebben, denken wij dat van alle in 2020 in Nederland geregistreerde Wiesmannen, wij ze vrijwel allemaal te logeren hebben gehad  En ja, daar zijn wij heel blij mee én trots op! Exemplaar 3 van in totaal 4 auto’s betreft deze, in mei 2006 voor het eerst geregistreerde, MF 3 Roadster. Van deze volledig handgebouwde Roadster werd tussen 1993 en 2011 gebouwd en werd voorzien van de motor uit de BMW M3. Bij deze “Titanio Grigio Metallic” (geleend van Ferrari) vindt men derhalve de 343 PK sterke S54 motor uit de BMW M3 E46. In deze MF 3 is de motor gekoppeld aan een, eveneens van BMW afkomstige, 6-traps SMG versnellingsbak.

De twee eerdere eigenaren reden slechts 48.000 KM met deze handgebouwde exoot. Wederom écht iets bijzonders, zo’n Wiesmann! Ook de bouwkwaliteit is bijzonder; zo goed en solide als deze auto gebouwd is, daar kunnen aardig wat fabrikanten een voorbeeld aan nemen!

Er zijn ongeveer 850 stuks van dit type MF 3 gebouwd. Hierdoor zal deze Roadster altijd een bijzondere verschijning op onze wegen blijven. En dat is wel zo leuk!