ImportStory's

VW Tiguan Allspace 2.0 TSI 4-MOTION – Mei 2018

Geen zorgen, aan uw ogen mankeert niks! De hier getoonde Volkswagen Tiguan is inderdaad groter dan een “normale” Tiguan. Het betreft hier namelijk een bijzondere en zeldzame Tiguan Allspace. Een auto die je niet vaak ziet… De hier getoonde variant met 4-MOTION vierwielaandrijving en een 220 PK sterke 2.0 TSI motor is al helemaal niet te krijgen in ons vriendelijke bijtellingsland 🙂 De Tiguan Allspace is grotendeels hetzelfde gestyled als een normale Tiguan met dien verstande dat eerstgenoemde wat vaker in de sportschool te vinden is en leg-day niet skipt, vandaar dat hij een stuk groter is. De auto wordt niet in Duitsland maar in Mexico gebouwd aangezien dergelijke grote SUV’s vooral in Noord-Amerika populair zijn.

Deze auto begon zijn leven in mei 2018 in het niet ver van de grens liggende Kreis Steinfurt. Steinfurt kan men als redelijk “saai” bestempelen; bergen en drukke stedelijke gebieden vindt men er niet. Voor een auto des te beter want sporen van gebruik vind men op deze Tiguan Allspace in Highline uitvoering amper. Ook niet na 72.000 KM.

In Nederland zou de auto maar liefst €59.000,- hebben gekost. Na 3,5 jaar is er een kleine 40% af van dit bedrag. Echt hard afschrijven doen auto’s uit dit segment niet…