ImportStory's

Volvo XC90 T8 Inscription – Februari 2020

Van alle full-size SUV’s is de XC90 wat ons betreft de meest “sympathieke”. Op de een of andere manier lijkt hij minder weerstand op te wekken dan een BMW X5, Porsche Cayenne of een Mercedes-Benz GLE. Maar als een stakker komt de auto bepaald niet over! Zeker niet deze specifieke XC90 T8 Inscription die zowel van binnen als buiten in het zwart werd geconfigureerd en hierbij voorzien werd van enorme 22” velgen…

Voor het eerst toegelaten werd deze 303 PK sterke Hybrid T8 in feb. 2020. De eerste berijder, een directeur van een grote Duits / Zwitserse Volvo Dealer, reed er in een jaar iets meer dan 20.000 KM mee.

Kenners weten dat de Inscription de meest luxueus uitgevoerde uitvoering is die Volvo levert. Bij deze specifieke T8 werden alle opties aangekruist behalve een met hout ingelegd stuur, een trekhaak en een standkachel. Volvo kenners die menen nog iets te missen hoor ik graag in de comments!

Maar wat is ‘ie gaaf! Compleet met verwarmde en geventileerde stoelen, soundsystem van Bowers&Wilkins, luchtvering, 7 zitplaatsen etc.

Onze cliënt, die de auto zakelijk zal gaan rijden, heeft all-in rond de €76.000,- betaald. Nieuw kostte de auto maar liefst €103.000,-… In dit geval was de besparing t.o.v. een Nederlands aangeboden voertuig niet enorm maar bleek een dermate goed geconfigureerde auto niet vindbaar. Niet gek in een land waar de bijtelling enorm is…