ImportStory's

Volvo XC60 T6 Recharge R-Design – Feb. 2021

Wist u dat Volvo al weer enige tijd eigendom is van het Chinese Geely en dat veel van hun modellen in het verre China gebouwd worden? De hier getoonde Volvo XC60 T6 AWD R-Design Recharge (=Hybrid) met maar liefst 340 PK        die in Chengdu van de band rolde. Waar de meeste autofabrieken in 2021 grotendeels dicht danwel onderbezet waren (en zijn) werd er in China gewoon doorgebouwd.

Deze XC60 is van de nieuwe generatie Volvo’s, dit betekent dat er geen volledig leren interieur meer besteld kan worden en dat de auto bij 180 km/h niet harder wil terwijl dit technisch gezien gewoon mogelijk is.

De auto werd als voorloopauto c.q. demo in februari 2021 in midden-Duitsland geregistreerd. Een demo moet laten zien wat een merk in huis heeft en aldus werd de auto van -vrijwel- alle opties die er mogelijk zijn voorzien; panoramadak, trekhaak af-fabriek, extra getint glas, verwarmde voorruit, HarmanKardon Soundsystem, 21” velgen en dan vergeten we vast nog een en ander. Nieuw kostte deze auto €74.600,-. Afgelopen maart konden wij de auto voor €61.000,- leveren. De auto had toen slechts 12.000 KM op de teller.

Helaas was de auto geen goede match en is deze vervangen door een auto die in Ingolstadt gebouwd werd en staat deze XC60 in Gelderland op een nieuwe eigenaar te wachten…