ImportStory's

Volkswagen Tiguan 1.5 R-Line / Jan. 2021

Wie het nieuws een beetje volgt weet dat er een groot tekort aan chips is. En nee, niet de chips die men in de supermarkt koopt maar de halfgeleiders waarvan er een enorm aantal van nodig zijn in een moderne auto… Hierdoor hebben diverse autofabrikanten reeds aangegeven de productie van nieuwe auto’s tijdelijk stop te zetten.

Nu zijn wij überhaupt geen voorstanders van het (particulier) kopen van een nieuwe auto maar dit lijkt de komende tijd überhaupt niet mogelijk te zijn… Ergens heel vervelend aangezien deze misère uiteindelijk ook de markt voor jong gebruikte auto’s zal raken; prijsverhogingen en minder aanbod is het logische maar onwenselijke gevolg.

Gelukkig waren wij nog net op tijd om deze 3 maanden ouden Volkswagen Tiguan 1.5 TSI DSG R-Line met 2.500 KM bij onze Oosterburen op te pikken. Een auto die, gezien de zeer geringe kilometerstand, van bumper tot bumper nieuw is en uiteraard nog nieuw ruikt.

De Nederlandse nieuwprijs bedraagt €47.740,-. Inclusief handlingskosten heeft onze cliënt iets meer dan 10% “korting” op dit bedrag gekregen. Verkopen voor de nieuwprijs? Het is in de huidige situatie niet eens ondenkbaar…