ImportStory's

Skoda Octavia Combi RS 230 PK – Juli 2017

Wat u hier ziet, lieve lezers en lezeressen, is een Skoda Octavia Combi RS met 230 PK. En ja, dat is een bijzonder leuke auto! Hij staat na een lange rit vanuit Duitsland hoog in onze persoonlijke top-5 ! Een ware “Family-cruiser on steroids”!

Een Skoda Octavia staat immers niet bekend om zijn sportieve inborst. Waar hij wel bekend om staat is zijn enorme ruimteaanbod en de “value (en Quality) for money” die de auto -en het merk Skoda- biedt!

Maar wat te doen als je veel PK’s gewend bent maar ook veel kinderen en/of veel spullen moet vervoeren? Dan is deze Octavia Combi RS een mooie uitkomst! Onder de motorkap vindt men dezelfde 2.0 TSI motor met DSG automaat die eveneens in de Volkswagen Golf GTi Performance gemonteerd wordt. In deze Octavia is het een vrij normaal en soepel rijdend apparaat dat na een simpele druk op de RS knop op het dashboard, dankzij een vlinderklep in de uitlaat, in een briesende knaller verandert! Opzwepend en gaaf maar dus ook prima “normaal” te rijden!

Deze uit juli 2017 stammende combi kostte 3 jaar geleden nieuw €47.000,-. Geen wonder dat er maar weinig RS’en nieuw zijn afgeleverd in ons land… Deze RS met 56.000 KM op de teller komt uit Beieren en staat rijklaar voor net iets meer dan €26.000,- op de stoep. Als men al een vergelijkbaar exemplaar in Nederland kan vinden dan dient men daar minimaal €31.000,- voor neer te leggen. Ook hier is import derhalve weer lonend!