ImportStory's

Skoda Kodiaq 2.0 TSI Laurin & Klement – September 2019

Tijd voor een korte quiz… Wie / wat waren Laurin & Klement?

A: Een komisch duo uit Tsjechië

B: De grondleggers van kledingwinkel C&A

C: Oprichters van de “voorloper” van Skoda

C is uiteraard het juiste antwoord! Václav Laurin en Václav Klement richtte 1895 fiets- en motorfiets fabriek “Laurin & Klement” op. In 1905 begonnen ze met de productie van auto’s. In 1925 werd Laurin & Klement overgenomen door industrieel conglomeraat Skoda works dat hierna zijn naam veranderde naar Skoda Auto. Vandaag de dag is Skoda Auto onderdeel van Volkswagen.

Skoda gebruikt de naam Laurin & Klement nog steeds voor hun meest luxueus uitgevoerde modellen. Deze worden echter niet of nauwelijks geleverd in Nederland. In Duitsland uiteraard wel en aldaar vonden wij bij een Skoda Dealer in Bielefeld deze 2019, 190 PK sterke en vierwielaangedreven Skoda Kodiaq 2.0 TSI DSG in Laurin & Klement uitvoering. De auto is voor een client die na meer dan 30 jaar Volvo iets anders wil. Wij zien dat Skoda een goede “opvolger” is voor Volvo-rijders aangezien Skoda’s veelal dezelfde ruimte en niet al te “stoterige” rij-ervaring bieden.

Deze Kodiaq werd in September 2019 aan zijn eerste eigenaar geleverd. Deze reed net geen 60.000 KM met de auto en liet deze bij Skoda onderhouden. Op deze Laurin & Klement Kodiaq zit feitelijk alles dat Skoda in 2019 kon leveren; panoramadak, standkachel, elektrische stoelen met geheugen, verwarmd stuur, een (wat ons betreft niet heel indrukwekkend) soundsystem van Canton…

Skoda vroeg in 2019 net geen €53.000,- voor een dergelijke Kodiaq. Nu staat de auto voor €36.500,- rijklaar voor de deur. Waardevast zijn ze waarachtig!