ImportStory's

BMW 330e Touring xDrive – Februari 2021

Een BMW 330e Touring xDrive is bepaald geen kinderachtige auto; met een gecombineerd vermogen (dus het vermogen van de verbrandings- en elektromotor bij elkaar opgeteld) van 292 PK, verdeeld over 4 wielen, gaat de auto in 5,9 sec. naar 100 KM/H en stopt hij pas bij 225 KM/H. Als de auto vaak aan de lader staat bedraagt het -naar WLTP maatstaven gemeten- verbuik slechts 1,6 L / 100 KM (!). Maar het opvolgen van een Porsche Panamera Hybrid…? Ga er maar aanstaan!

Goed, het vergelijk tussen een Porsche Panamera en een 3-Serie is er een die behoorlijk scheef loopt, maar bij deze opdracht was het zaak een auto te vinden die heeeeeel wat “boxen tickt” en daar zijn we aardig in geslaagd; deze BMW 330e Touring xDrive werd in februari 2021 voor het eerst in gebruik genomen door een medewerker van BMW AG in München. Dergelijke auto’s zijn vaak goed voorzien van allerlei fijne opties, zo ook deze 330; bovenop het LuxuryLine pakket werd de auto besteld met o.a. een verwarmd stuur, een adaptief onderstel, sportstoelen, een panoramadak, head-up display en nog wat klein grut. Het “Vernasca” Cognac-gekleurd leer in combinatie met een in “Tansanitblau” metallic gespoten koetswerk -uiteraard een BMW-Individual kleur- maakt het de auto tot een zeer chique verschijning. Ook op de wat “ielig” ogende 17” velgen met winterbanden die onze client erbij kreeg.

Inclusief kosten voor handeling e.d. was onze client een goede €3.000,- voordeliger uit. Meer dan genoeg om de Panamera, na 9 fijne jaren, te doen vergeten 🙂