ImportStory's

MINI mk. 7 – Juli 1998

Een MINI zag u als trouwe volger van AutoRaad al vaker langskomen, we mochten reeds 3 exemplaren importeren. Een échte classic MINI echter is voor ons nieuw! En aangezien dit auto nr. 103 is die wij in het bijna 2 jarige bestaan van AutoRaad mochten importeren, zetten wij deze extra in het zonnetje  (vanaf nu zullen we beter opletten zodat auto 200 niet ongemerkt voorbij gaat 

De classic MINI VII (Mark 7) werd van 1996 tot maar liefst 2000 gebouwd. Feitelijk totdat BMW het merk -min of meer- uit het merk Rover “lepelde”.

De auto is voorzien van een 1.3 liter tellende 4 cilinder motor mét brandstofinjectie. Uit mijn hoofd mobiliseert deze een kleine 69 PK.

Goede exemplaren worden aardig zeldzaam én kostbaar… Dit exemplaar kostte all-in €8.000,- en werd aan ons verkocht door de tweede eigenaar die 525 KM verderop in Thuringen woonde. De man heeft de motor en carrosserie volledig gerestaureerd vanaf 2008 en moest een traantje laten toen wij zijn trots meenamen.

Goed, de rit naar huis heeft ervoor gezorgd dat wij nog lang van de diensen van onze fysiotherapeut gebruik zullen maken; je zit feitelijk te “opgepropt” in deze MINI. Ritten van meer dan 200 KM zijn eigenlijk niet aan te raden.

Maar goed, het is en blijft een ontzettend leuke auto. Een échte “hingucker” zoals de Duitsers zeggen.

Daarbij een super promotie-auto, hetgeen waarvoor deze MINI in-en-om Amsterdam ingezet zal worden…

Meer ImportStory’s vindt u op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/autoraad/

Geef een reactie