ImportStory's

Mercedes-Benz EQC – Maart 2022

Nog weer zo’n voorbeeld van hoe snel de markt kan veranderen is deze 2022 Mercedes-Benz EQC; in augustus 2022 -toen vanwege Corona c.q. de effecten hiervan- gebruikte auto’s schaars waren, grepen wij voor de tweede keer in korte tijd mis toen wij voor een client een jong gebruikte EQC probeerde te kopen. De buren belde nog net niet de politie bij het horen van mijn scheldkanonnade… Gebruikte auto’s en EV’s in het bijzonder gingen destijds voor enorme prijzen en afschrijving was even geen “dingetje” meer.

Hoe anders is het nu; deze uit maart 2022 Mercedes-Benz EQC met AMG pakket was nieuw rond de €83.000,-. Nu 2 jaar en 43.000 KM later is hier nog €50.000,- van over. Een mazzeltje voor onze client die enige jaren een 8-cilinder BMW X5 via ons kocht en inmiddels een beetje klaar was met de hoeveelheid benzine die de auto slurpte.

Een waardig vervanger is deze Mercedes-Benz wat ons betreft absoluut! De auto is goed gebouwd, ziet er -zeker als er goede velgen onze zitten- goed uit en de acceleratie geeft dezelfde “oempf” die men van Tesla’s gewend is. En deze auto heeft -ondanks dat de accu’s ongeveer dezelfde capaciteit hebben- een hogere actieradius dan een Audi e-Tron.

Inmiddels rijdt deze EQC zijn rondjes in Zeeuws-Vlaanderen. Lekker laden met zelf opgewekte stroom dankzij de zonnepanelen die in het zonnige Zeeland toch altijd meer opleveren. Freude am sparen! 🙂