Algemeen

Mercedes-Benz E63 AMG Estate – April 2012

Zodra je deze E-Klasse Estate uit 2012 in je binnenspiegel ontwaart, zal je niet direct enorm schrikken; heel “eng” ziet deze E-Klasse er immers niet uit. Typeplaatjes vind je evenmin op deze Estate. Dan volgen nu de harde cijfers; 5.5 Liter V8 BiTurbo, 525 PK, 0-100 km/s in 4,4 sec. 0-200 km/h in iets van 12,4 sec. Nee, dit is geen standaard “trein-taxi”!

Het aanbod van auto’s als deze Mercedes-Benz E63 AMG Estate is in Duitsland veel groter dan in Nederland. Niet vreemd ook, bij ons dien je een aardige bijdrage aan de staatskas te leveren in de vorm van BPM. Laat deze bij import nu een stuk lager zijn! ‘Je mag toch nergens hard in Nederland’ is ook een veel gehoorde tegenwerping, maar staat er iets in de wet over hard accelereren? Nee, precies!

Al met al heeft AutoRaad deze AMG voor meer dan €10.000,- minder kunnen leveren dan vergelijkbare auto’s die in ons land te koop staan.

Met slechts 44.000 KM op de klok en een jaar garantie zal deze AMG nog vele draaiuren, stapvoets in de file op de A1 maken! Mocht je eens in de file naast dit blauwe powerhouse staan, vraag de bestuurder eens vriendelijk een beetje gas te geven (met de automaat in “N”), het motorgeluid zal je doen watertanden!

Meer ImportStory’s vindt u op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/autoraad/

 

Geef een reactie