ImportStory's

Mercedes-Benz E400 Estate 4-MATIC – April 2017

U ziet hier een Mercedes-Benz E-Klasse Estate (al vinden wij het woord “Combi” nog steeds mooier) van het type “W213” dat in 2017 werd geïntroduceerd. Een enorm fijne en enorm grote auto. Een auto die je werkelijk van de buitenwereld afsluit, in de goede zin des woords!

In Nederland ziet u ze redelijk vaak rijden, vaak met (bescheiden) dieselmotor en soms van een blauw kenteken voorzien. Maar ook voor mensen met haast is de E-Klasse Estate een geschikte auto aangezien hij in maar liefst 2 AMG uitvoeringen wordt geleverd.

Zo’n AMG is natuurlijk een geweldige “non-plus-ultra” machine maar niet iedereen zit te wachten op een auto met een dergelijke sportieve uitstraling en sound. Voor die fijnproevers levert Mercedes-Benz deze vierwielaangedreven E400 Estate 4-MATIC. Een auto die zo zonder typeplaatjes de ultieme “sleeper” is (naast de iconische W124 500E). Ga maar na; 333 PK, 9 versnellingen, 0-100 km/h in 5,4 sec, een topsnelheid van 250 km/h… Need I say more? Alleen de 20” AMG velgen zouden iets van het sportieve potentieel kunnen verraden.

In Nederland gezien zijn nieuwprijs van rond de €115.000,- een behoorlijk zeldzame auto! Maar ook hier geldt dat het bij onze Oosterburen goed shoppen is én dat de afschrijving al voor meer dan de helft door een ander is betaald. Is dat even fijn! 😉

De eerste eigenaar bestelde de auto o.a. met een AMG interieur, een panoramadak, adaptieve cruise-control, een vol-digitale “wide-screen cockpit”, de gezellige “Ambiente-beleuchtung” en nog vele andere mooie en kostbare zaken. 2 jaar volledige “Junge Sterne” garantie maken het geheel tot een voordelige én veilige koop!