ImportStory's

Jaguar XK 5.0 V8 Convertible – Juni 2012

Ons winkeltje is al weer een paar weken geleden van Naarden naar Ankeveen verhuisd. Ankeveen klinkt ver maar is het niet! Een kleine 10 minuten verwijderd van onze vorige locatie. Een van de voordelen van deze verhuizing is dat Ankeveen / ’s-Gravenland veel meer mooie fotolocaties biedt dan het industrieterrein Gooimeer… Er zijn weinig betere auto’s beschikbaar om dit te illustreren dan deze 2012 Jaguar XK Convertible 5.0 V8 Portfolio.

Deze fraaie Brit werd in Juni 2012 aan zijn eerste eigenaar -uit het eveneens bepaald niet lelijk gelegen Koblenz- geleverd. Veel rijden deed deze dame niet met de auto… Op moment van schrijven bedraagt de kilometerstand slechts 49.000 KM. Ook in 2012 was zwart een populaire kleur… Onze client wilde eens wat anders dan gewoon zwart, groot was onze vreugde toen deze “Indigo-Blue” XK op een goede ochtend in onze mailbox plofte! Snel handelen was het devies en de aanbetaling werd nog binnen het uur overgeboekt.

Wat is hij mooi, deze Jaguar XK! Gezien de geringe kilometerstand en het goede onderhoud bij de Jaguar dealer en de waarschijnlijkheid dat deze Jaguar geen nacht in zijn leven buiten heeft gestaan zorgt ervoor dat zowel het interieur als het exterieur in een zeer fraaie en originele staat zijn. Full-options is deze V8 als “Portfolio” uitvoering ook.

Deze Jaguar is natuurlijk veel te chique en voornaam om “sportief” gereden geworden maar als het moet brengt de 5.0 V8 de 385 PK -via een automatische versnellingsbak van het Duitse ZF- razendsnel op de been en geven ze de cabriolet vleugels; van 0 naar 100 in 5,6 sec. en een topsnelheid van 250 km/h.

Maar wat ons betreft is de auto veel beter geschikt om rustig mee te touren. Dan neemt de auto met 1 liter elke 10 KM genoegen. Niet slecht! Een “Einzelstück” deze blauwe Jag! Een auto die ons nog lang bij zal blijven…