ImportStory's

Ford Kuga 2.5 Hybrid Titanium – Augustus 2020

Toen uw scribent een vervelend en puisterig pubertje van een jaar of 15 was werkte ik bij de Naardense Ford dealer Dick Visser. Inmiddels is dit bedrijf, net als veel andere kleinere dealers, opgeslokt door een grotere collega. Bij Dick Visser spendeerde ik mijn zaterdagen als autowasser. Gedurende mijn carrière aldaar hoorde van alle kanten dat Ford’s zo enorm lekker reden. Maar ja, zelf uitproberen kon ik dit niet. Nou ja, niet verder dan een paar meter in de werkplaats.

21 jaar later is mij meer dan duidelijk dat Ford’s inderdaad goed rijden. In geval van deze 2020 Ford Kuga Hybrid, met een in totaal 224 PK tellende benzine en elektromotor, zelfs bijzonder goed! Sterker nog, voor mij de verrassing van het jaar; niet alleen ligt de auto als een huis, hij is snel, “scherp” en enorm zuinig. Echt een aanrader! En wij halen ‘m voor minimaal €2.500,- minder voor u bij onze Oosterburen… Deze specifieke Kuga reed bij zijn eerste en enige Duitse eigenaar vanaf augustus 2020 tot onlangs zijn rondjes in de buurt van het Duitse Northeim in Niedersachsen. Maar liefst 21.000 KM lang.

Als Titanium is deze Kuga van alle gemakken voorzien; adaptieve cruise-control, lane-assist, trekhaak af-fabriek, infotainment met AppleCarPlay etc. Het is allemaal aanwezig.