ImportStory's

BMW X3 20i xDrive M-Sport – Mei 2017

Op getoonde foto’s ziet u een spreekwoordelijke naald in een hooiberg. En dan in de vorm van een BMW X3 20i xDrive M-Sport. Want oh oh oh… Goede exemplaren mét M-Sport pakket zijn, zelfs in Duitsland, schaars!

Dat zou je niet zeggen wanneer je een simpele zoektocht via Mobile.de onderneemt. Sterker nog; de advertenties met een prijs-rating “Sehr Guter Preis” spatten van je scherm. Helaas zijn dit vrijwel zonder uitzondering auto’s die nieuw in de USA of Canada werden geleverd, daar een ongeluk hebben gehad en als schadeauto naar de EU komen. Hier worden ze niet zelden in een stoffig schuurtje in Litouwen weer “gerepareerd”. Niks tegen het vakmanschap van onze buren in Oost-Europa maar wij zoeken liever even door naar een origineel Duits exemplaar waarvan de Carfax niet 3 kantjes in beslag neemt en volstaat met ellende…

Deze in mei 2017 voor het eerst in Duitsland toegelaten X3 20i xDrive M-Sport reed 3 maanden als demo-auto van BMW Frankfurt am Main om daarna als dagelijks vervoer te dienen van een nette heer uit het naast Frankfurt am Main gelegen Offenbach. Deze bracht de auto keurig naar de BMW dealer voor het onderhoud en gezien de uitstekende staat van het lakwerk stond de auto ’s avonds veilig binnen.

De auto heeft 65.000 KM op de teller en is naast het M-Sport pakket voorzien van een panoramadak, Navi met groot scherm en Apple CarPlay, achteruitrijcamera, alarm klasse 3 af-fabriek, 19” lichtmetalen velgen, adaptieve cruise control en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Lekker vol, zoals we wel vaker zien bij demo-auto’s!

Nieuw moest men in Nederland €73.500,- bij de dealer achterlaten. Wij hebben de auto voor €37.800,- minder rijklaar kunnen leveren. Een besparing t.o.v. de in Nederland geldende prijzen van €3.200,-… Freude am Fahren & Sparen!