ImportStory's

BMW M340i Touring xDrive – September 2021

Een BMW waarbij de M-Sport afdeling zich met de motor heeft bemoeid… Dat is écht wat bijzonders! Maar vaak zijn dergelijke BMW’s vaak wat “schreeuwerig” en daarmee niet direct geschikt voor de zakelijke rijder. Al helemaal niet in het toch wat “conservatieve” Nederland. “Dat moet anders kunnen”, dacht een manager van BMW AG die in het najaar van 2021 een nieuwe Werkswagen uit mocht zoeken en zo bestelde hij een 375 PK sterke M340i Touring M-Sport. Als buitenkleur werd gekozen voor de keurige kleur “Mineral-Grau” i.c.m. de standaard 18” M-Sport wielen. Alleen aan de voorbumper, de voorremmen en de typeaanduiding kan de argeloze voorbijganger zien dat hier écht iets bijzonders staat. Zonder typeplaatjes had het ook prima een goed aangeklede 318i kunnen zijn. Aan de binnenkant van de auto vind men zwart leer op de sportstoelen, een soundsystem van Harman & Kardon, een panoramadak, de gave “Live Cockpit Professional”, Driving Assistant en nog wat klein grut. Iets minder dan een jaar en 13.000 KM mocht deze heer of vrouw van de auto genieten voordat deze door ons vanuit het Zuid-Duitse Augsburg naar Nederland werd gehaald.

Echt iets bijzonders, we schreven het al… Een arrogant goede auto; moeiteloos, in alle rust en door de xDrive vierwielaandrijving uiterst veilig presteert hij op top- danwel sportwagen-niveau (4.6 sec. van 0-100, afgeregelde topsnelheid van 250 KM/H) en aangezien de benzinemotor assistentie krijgt van een elektromotor (het is een zogenaamde “mild-hybrid”) rijdt hij ook nog eens spaarzaam; 1:14 is in de praktijk eenvoudig haalbaar.

Een auto die in Nederland vrij zeldzaam en duur is. In Duitsland -u raad het al- precies omgekeerd! Voor een vergelijkbaar Nederlands aanbod betaalt men -inclusief 2 jaar Premium Selection garantie- al snel minimaal €3.500,- méér. Een buitengewoon fijne auto en een échte wolf in schaapskleren…