ImportStory's

BMW 630i GT M-Sport – November 2018

BMW is wat ons betreft heer en meester in het creëren van een niche. Zo kwam het merk in 2009 op de proppen met een 5-Serie GT (Gran Turismo); feitelijk een “gewone” 5-Serie maar dan een met een “hatchback kont” en meer beenruimte dan een normale 5-Serie.

Hoewel we de exacte cijfers niet paraat hebben lijkt de auto redelijk succesvol te zijn geweest; wij zien er nog altijd veel rijden, al dan niet voorzien van een blauw kenteken…

Voor China en Amerika is deze GT een belangrijke auto. Een probleem was echter dat men in de VS de meerprijs t.o.v. een normale 5-Serie niet wilde betalen voor “maar” een 5-Serie… BMW heeft dit in 2017 simpel opgelost door het nieuwe type als 6-Serie GT (i.p.v. 5-Serie) door het leven te laten gaan. Dit omdat de Amerikaanse consument kennelijk wél de knip trekt wanneer het een “6” betreft…

Wij hadden het genoegen om zo’n fraaie én indrukwekkende 6-Serie GT te mogen importeren. Het gaat in dit geval om een uit november 2018 stammende, 258 PK sterke 630i GT High Executive met M-Sport pakket. Wat een gave auto is het toch!

Deze 630i werd nieuw besteld door een medewerker van de BMW Fabriek in het Beierse Regensburg. Dit betekend dat er flink in de optielijst gekruist is! 🙂 Elektrisch verstelbare achterstoelen, verwarmde en geventileerde voorstoelen, panoramadak, 360-view camera, zonneschermen voor de achterruiten etc, het zit er allemaal op!

In Nederland kostte de auto amper 2 jaar geleden €91.500,- wanneer men deze nieuw zou bestellen. Nu is de auto bijna nieuw met slechts 39.000 KM op de teller en staat deze voor “slechts” €47.500,- rijklaar voor de deur… Wij sparen nog even door… #someday!