ImportStory's

BMW 430i Cabriolet – Maart 2016

De BMW E46 -de BMW 3-Serie die tussen 1997 en 2006 werd geproduceerd- was een goed gebouwde en mooie auto. Met een fraai brommende zescilinder onder de motorkap reed hij ook nog eens heel lekker. Niet gek dat onze client iets meer dan 12 jaar met zijn 328i Coupé reed. Maar roesten doen ze graag, die E46’s… Niets heeft heet eeuwige leven, ook niet zijn inmiddels ex-BMW… Er moest iets nieuws komen. Iets dat de E46 kon doen vergeten… Geen gemakkelijke taak voor deze BMW 430i Cabriolet uit maart 2016!

De auto werd in maart 2016 voor het eerst in gebruik genomen door een medewerker van BMW AG München. U weet inmiddels, auto’s uit die stal zitten goed in de fabrieksopties. Zo ook deze cabriolet. De highlights; head-up display, soundsystem van Harman-Kardon, M-Sport stuur met “schakelflippers”, navi Professional, 360-view, 19” lichtmetaal, nekverwarming, adaptive cruise-control etc. Als klap op de vuurpijl ook nog eens uitgevoerd in chique “Imperialblau-metallic” i.c.m. leer in de kleur “Dakota Oyster”.

Een 430 is al enige jaren geen zescilinder meer. Onder de motorkap ligt een 252 PK sterke viercilinder die naadloos samenwerkt met de bekende 8-traps automaat. Nee, dat klinkt niet zo mooi als een zescilinder maar goed rijdt het absoluut. Stil ook!

Stil bleef het na aflevering ook. En geen bericht is vaak goed bericht 🙂 En de oude E46? Die staat stilletjes te wachten op een nieuwe eigenaar. Een eigenaar die ‘m waarschijnlijk een tweede leven in meer Oostelijk gelegen oorden geeft. In deze gave cabriolet heeft hij een waardige opvolger.