ImportStory's

BMW 220i Active Tourer – Mei 2017

De BMW 2-Serie Active Tourer is -net als zijn grotere broer, de 2-Serie Gran Tourer- een populaire auto. Niet vreemd aangezien het 1) Een BMW is 2) De bouwkwaliteit zeer goed is en 3) hij ondanks zijn, voor BMW a-typische, voorwielaandrijving meer dan goed rijdt!

Prijzig is hij wel. De hier getoonde, 192 PK sterke 220i werd in medio 2017 pas afgeleverd wanneer er €53.200,- naar de BMW dealer werd overgeboekt. Misschien is het daarom zo dat de 136 PK sterke 1.5 driecilinder meer werd verkocht. Een zuinige motor waar wij veel goede ervaringen mee hebben maar er zijn mensen die nu eenmaal een viercilinder willen…

Zo ook een tandarts uit de Noord-Duitse Hansestadt Hamburg. Deze meneer kleedde de auto verder aan met leren bekleding, sportstoelen, panoramadak, navigatie af-fabriek met het grote scherm, HiFi Professional Soundsystem, keyless entry, M-Sport sportstuur met schakelflippers en we vergeten vast nog iets.

Na drie jaar stonden er slechts 38.000 KM aantoonbare kilometers op de teller toen deze 220i weer bij BMW Hamburg werd ingeleverd. Nu staat de auto voor €26.500,- rijklaar op Nederlands kenteken voor de deur. 50% minder voor een auto die wat slijtage betreft nog ruim boven de 50% is 🙂 Niet gek!