ImportStory's

Audi A6 Avant 45 TFSi Sport – Oktober 2019

In 2018 bracht Audi het nieuwe type A6, intern de C8 genoemd, op de markt. Hoewel het vorige type bepaald geen lelijke auto was, vinden wij dit model net weer een slag chiquer en “cleaner” dan het vorige model. Bijna “arrogant mooi(er)” 😉 Wij waren dan ook verheugd dat wij een opdracht kregen om een jong gebruikte Avant te zoeken en te importeren. Complicerende factor hierbij was de expliciete wens dat de Audi zogenaamde “Dynamische Achterlichten” moest hebben. In de volksmond ook wel “boomerang lichten” genoemd. Valt amper op als je ze niet hebt, maar missen doe je ze, gek genoeg, dan wel!  De uitsparingen in de grille zit er niet voor eventuele zwaailichten, hierin bevindt zich de radar t.b.v. de cruise control.

Deze fraaie en 245 PK sterke Audi A6 Avant 45 TFSi Sport werd in oktober 2019 voor het eerst in gebruik genomen en heeft in 9 maanden 12.000 KM afgelegd. Als je een dergelijke auto nieuw kocht en de dealer je geen euro korting gaf, diende je vorig jaar €80.500,- over te maken voordat je de sleutels in handen kreeg. Na 9 maanden en een vergelijkbaar aantal afgelegde kilometers vraagt een Audi Dealer altijd nog €46.500,- voor zo’n A6. Wij hebben deze Avant voor €3.700,- minder aan onze cliënt kunnen leveren.

Zo zie je maar weer dat de afschrijving van een nieuwe auto de eerste maanden werkelijk buitenaardse proporties aanneemt en dat een particulier die zo’n fraaie Audi helemaal nieuw koopt feitelijk handelingsonbekwaam verklaard zou moeten worden… Verstandiger is het om AutoRaad in zo’n geval te benaderen; wij leveren een zo goed als nieuwe Audi maar dan voor €37.700,- minder…