Waarom importeren

Het importeren van een auto uit het buitenland; het kan al decennia! Waarom is de importmarkt de laatste jaren zo enorm gegroeid? Simpel! Auto’s zijn in onze buurlanden veel voordeliger én bovendien zijn de auto’s vaak veel ruimer uitgerust dan hun Nederlandse evenknie. Door de enorme belastingdruk in ons land op auto’s kiest men eerder voor de “boekhoudersuitvoering” dan voor de full-option-versie.

In een autoland als Duitsland is eerder het tegenovergestelde waar. Let er bijvoorbeeld maar eens op hoeveel origineel Duitse auto’s zijn voorzien van een dure optie als een schuifdak! Ook maakt het buiten Nederland fiscaal gezien minder uit of men nou op benzine of diesel rijdt, hierdoor koopt men een diesel domweg omdat men het bijvoorbeeld prettiger vindt rijden. Uw voordeel? Een gebruikte diesel zonder interstellaire kilometerstand zijn ruim voorhanden. Daarnaast is de keuze veel ruimer; Duitsland en Frankrijk zijn immers enorm veel grotere markten dan de Nederlandse!

Ten slotte is in veel gevallen de garantie geldig in heel Europa, mocht er onverhoopt iets zijn met uw nieuwe auto dan kunt u deze bij de plaatselijke merkdealer brengen zonder dat het u iets kost.

De besparing bij de aanschaf van een tweedehands auto, dat is en blijft een belangrijke reden voor veel autokopers om hun heil over de landgrens te zoeken. AutoRaad draagt met raad én daad bij aan deze besparing! Benieuwd welke auto’s er door ons geïmporteerd zijn? Lees dan onze ImportStories!