ImportStory's

Volkswagen Golf 1.4 TSI Highline – November 2015

Toegegeven, €19.300,- is best veel geld voor een 4 jaar oude Volkswagen Golf 1.4 TSI. Maar wanneer het een enorm rijk uitgeruste Highline betreft…? En ook nog eens een exemplaar waar slechts 12.500 aantoonbare kilometers op staan…? Dat verandert de zaak!

In november 2015 nam de eerste eigenaresse deze Golf 7 1.4 TSI Highline met DSG automaat in gebruik. Als opties werden onder andere het uitgebreide navigatiesysteem af-fabriek, leren stoelen, Xenon lampen met LED achterlichten, 18” velgen, verstelbare lendesteun, verduisterde achterruiten en nog wat ander klein grut geselecteerd. In Nederland zou een Golf 7 in deze configuratie een flinke €38.000,- kosten.

Na aanschaf werd er een schamele 3.200 KM per jaar met de auto gereden… Feitelijk is een taxi bij dergelijke jaarkilometrages voordeliger. Maar als je bedenkt dat een Volkswagen als de hier getoonde in Duitsland slechts €150,- per jaar aan wegenbelasting kost, dan is het ineens niet meer zo’n enorm dure luxe…  En prettig voor de tweede eigenaar, want deze auto is, op een paar kleine gebruikssporen op een velg na, volledig nieuw én dealeronderhouden. Een gebruikte nieuwe auto voor 50% van de nieuwprijs. Niet gek!