ImportStory's

Volkswagen Arteon 2.0 TDI Shooting Brake – November 2020

Voor wie de Volkswagen Passat Variant een beetje te “gewoontjes” is bouwt Volkswagen sinds 2017 de Arteon Shooting Brake. Hoewel, bouwt… Bouwde beter gezegd want veel exemplaren verkocht Volkswagen er niet van. Dat is jammer want zeg nou zelf, dit is toch simpelweg een hele fraaie auto?! Maar ja, duurder én minder ruim dan de Passat is hij wel en dat weerhield de auto wellicht van een groter succes?

Slanke lijnen, een laag dak, rand c.q stijl-loze ramen in de portieren… Hij had zo uit een Italiaanse designstudio kunnen komen in plaats van het “nuchtere” Noord-Duitse Niedersachsen 🙂

Deze Arteon Shooting Brake 2.0 TDI met DSG automaat begion zijn leven in November 2020 als dienstauto van Volkswagen Stuttgart. Hierna kwam de auto via een Noord-Duitse dealer bij onze klant terecht. Slechts 42.000 KM reed de auto in 3 jaar. Onze klant gaat er minimaal 30.000 KM per jaar bij rijden en daarvoor is de auto meer dan geschikt! Met 150 PK sterk en met een verbruik van rond de 1:18 erg zuinig. Filerijden wordt minder ergerlijk met adaptive cruise-control en op koude dagen als nu is de auto met de standverwarming in een mum van tijd lekker warm.

Voor een kleine €35.400,- ben je in ene heerlijke en toch zeldzame auto onderweg… Das Auto!