ImportStory's

Skoda Superb Combi 1.4 TSI – Februari 2018

“Never trust a man who wears brown shoes”, zo luidt het adagium. Maar bruine auto’s, daar hoor je niemand over! En zo was de keuze voor deze, in Februari 2018 voor het eerst in gebruik genomen, Skoda Superb Combi 1.4 TSI met DSG automaat een makkelijke! Hoewel hij er in “normaal” licht eerder zwart uitziet is deze balzaal op wielen toch echt in “magnetic Braun” gespoten.

Echt een fijne auto; voor iets meer geld dan een vergelijkbare Volkswagen Passat Variant koop je een auto die de ruimte biedt van een veel duurdere Audi A6 Avant. Met de 150 PK sterke 1.4 benzinemotor met 7-traps DSG automaat ben je meer dan vlot genoeg en vooral zuinig onderweg.

De eerste eigenaresse reed de auto als dienstwagen in de omgeving van het niet ver van Maastricht gelegen Heinsberg. Het hoofdkantoor van de firma was in Heilbronn, zodoende zag deze Superb Combi aardig wat Autobahnen en staat de teller na iets meer dan 4 jaar op 112.000 KM.

“Langstreckentauglich” is deze Superb Combi absoluut; de lange wielbasis en de comfortabele veren en scholbrekers zorgen hier voor. Ook werd de auto af-fabriek voorzien van adaptieve cruise-control, lane-assist en nog wat zaken waardoor je in de file heerlijk rustig de krant kan lezen en de auto het werk kan laten doen.

De Superb Combi is een gewilde en daarom relatief dure auto om gebruikt te kopen. Deze Superb hebben wij alsnog bijna €3.000,- voordeliger kunnen leveren dan een vergelijkbaar Nederlands exemplaar. De moeite waard!