ImportStory's

BMW X5 50e xDrive M-Sport – Oktober 2023

De markt voor elektrische en hybride voertuigen is nogal in beweging. Lang verhaal kort; het lijkt erop dat de Duitse fabrikanten voor nu juist inzetten op de verdere ontwikkeling van hybride voertuigen. Dit mede omdat de laad-infrastructuur in veel EU landen -op zijn zachts gezegd- nogal te wensen overlaat…

Hybride voertuigen werden een jaar of 10 geleden écht populair. Herinnert u zich de vele Mitsubishi Outlanders PHEV en Volvo V60 D6’s nog…? Naar de huidige maatstaven totaal onhandige auto’s die amper 20 KM op een volle accu rijden.

BMW kwam in 2019 met de altijd nog geweldige X5 van het type “G05” op de markt. De Hybride 45e -die onze volgers al vaak zagen langskomen- heeft een 21 KwH accupakket aan boord waarmee de auto het reeds tot meer dan 60 KM elektrisch schopt. De G05 kreeg vorig jaar een facelift en werd de 45e vervangen door een 50e waarvan het accupakket maar liefst 29.5 KwH (waarvan 26 KwH bruikbaar is). Dit geeft een actieradius van over 100 KM. Met recht een long-range hybride.

De 45e is al een geweldige auto maar deze 50e is nóg beter; een systeemvermogen van 490 PK zorgt ervoor dat dit slagschip in 4,8 seconden naar de 100 km/h dendert en pas bij 250 km/h stopt. Volgens de officiële (en strenge) WLTP meetcyclus heeft de auto een gemiddeld verbruik van 1:125 (!). Nou ja, alleen als je de accu braaf blijft laden natuurlijk.

Deze BMW X5 50e M-Sport is van oktober 2023 en was een halfjaar en 10.000 KM in gebruik als directieauto van een in Weimar gevestigde BMW dealer. Uiteraard is de auto vrijwel full-options, inclusief verwarmde en gekoelde bekerhouders. Ook is de X5 voorzien van het nieuwe besturingssysteem, inclusief curved scherm c.q. dashboard.

Deze geweldige X5 importeerden wij voor een client van het eerste uur waarvoor deze auto reeds nr. 3 is die wij mochten importeren. Freude am Fahren pur sang!