ImportStory's

BMW X5 40e Hybrid – Juli 2018

Verduisterde ramen… Vrijwel iedereen vindt het mooi. Daarom zie je het tegenwoordig ook zo veel. Maarrrr… Er zijn nog steeds aardig wat mensen die het helemaal niks vinden. Sterker nog, een niet nader te noemen cliënt sprak zelfs van “drugsdealer-ramen”. Maar ja, vervanging van dergelijke ramen door “normaal” glas loopt aardig in de papieren.

En zo was de zoektocht naar een normaal beglaasde X5 40e Hybrid bepaald niet eenvoudig… Ze zijn veelal met verduisterd glas de fabriek in de USA uitgerold én als Hybrid gaan ze als warme broodjes over de toonbank!

En toch slaagden we er in om bij BMW München deze lakzwarte X5 40e Hybrid vast te leggen. De auto werd in Juli 2018 voor het eerst in gebruik genomen door een Duitse dame die de auto zakelijk reed. Ze kwam kennelijk niet vaak buiten kantoor daar de kilometerstand een schamele 43.000 aangeeft… De ramen werden niet besteld, een panoramadak, leer en nog wat andere kleine zaken werden gelukkig wél besteld.

De auto beschikt over een 4-cilinder benzinemotor die 245 PK’s mobiliseert en een elektromotor waarmee je tussen de 30 en 50 km kan rijden. Ideaal voor stadsverkeer. Een 4-cilinder met 245 PK klinkt voor een auto als een X5 niet bepaald ruim bemeten maar wij kunnen niet anders concluderen dat hij de X5 in alle stilte aan meer dan goede prestaties helpt.

Nieuw zou deze auto in Nederland zo’n €104.000,- gekost hebben. Nu staat de auto voor 52% minder voor de deur. Toch even mooi €1,16 per kilometer afgeschreven…