ImportStory's

Audi A6 Allroad 55 TDI Quattro – December 2019

Iedere client heeft zo zijn (beweeg)redenen om een bepaalde auto te kiezen. Zo was een grote SUV eigenlijk meer voor de hand liggend voor deze client maar deze was bang om met een Q7 (of een andere grotere SUV) scheve gezichten te krijgen wanneer ze met de auto op de camping zouden komen. En kamperen gaat met deze auto vaak gebeuren. Gelukkig biedt Audi uitkomst in de vorm van een A6 Allroad en dat, lieve mensen, is een werkelijk moddervette en ontzettend fijne auto! Zeker als deze een 349 PK sterke V6 dieselmotor in het vooronder heeft liggen. En wat “sympathieker” dan een Q7 is hij misschien ook, al zullen de meningen daarover uiteen lopen.

Het “koopje van de week” was deze Audi A6 Allroad 55 TDI Quattro niet; nieuw zou hij maar liefst €134.000,- hebben gekost. Een van de redenen dat je deze uitvoering niet / nauwelijks ziet hier in Nederland… De auto zal straks dik 30.000 KM per jaar maken, vandaar de keuze voor een diesel.

De eerste eigenaar van deze Allroad nam de auto in december 2019 in gebruik en reed een kleine 85.000 KM in de jaren die volgde. De auto beschikt over bijna alle denkbare opties. Het enige dat wij missen zijn de “boomerang” knipperlichten en een standkachel (Audi experts, als we iets over het hoofd zien dan lezen we dat graag in de comments!). Beresterk en 4-wielaangedreven, ideaal voor het heuvelachtige gebied bij Koblenz / Westenwald waar deze Audi zijn eerste jaren sleet.

Sommige auto’s rijden zo mooi, ongemerkt, soepel, you name it. Bijna arrogant goed…! Ook goed is de afschrijving, voor onze client dan… 🙂 Deze betaalde liefst €72.300,- minder dan de nieuwprijs. Freude am sparen!