ImportStory's

Audi A4 Cabriolet 1.8 Turbo – Feb. 2006

Nee, onder het “Audi Gebrauchtwagen Plus” programma valt deze Audi A4 Cabriolet 1.8 Turbo uit februari 2006 niet meer. Daar is de auto met zijn 16 jaren nét even te oud voor… Maar wat staat en afgelegde kilometers betreft had het prima gekund! De staat is namelijk uitstekend en de kilometerstand met 44.000 KM erg laag voor een 16 jarige auto.

Wij kochten de auto van de tweede eigenaars, een echtpaar uit de buurt van Heilbronn. Zij kochten de auto als “jahreswagen” met 11.000 KM bij de plaatselijke Audi dealer. Het koopcontract kregen we mee. Gestald werd de auto onder een carport en de auto werd eigenlijk alleen in de zomervakantie gebruikt. Slechts 2.200 KM werd er per jaar met de auto gereden… En zo staan er op moment van schrijven slechts 44.000 aantoonbare en volledig gedocumenteerde kilometers op de teller.

Omnder de motorkap ligt de “bullet-proof” 1.8 liter turbomotor met 163 PK en 5 kleppen per cilinder. Een minder “verfijnde” motor dan dan latere 1.8 TFSi maar ooooh wat was deze motor minder gecompliceerd en minder c.q. niet geplaagd door, onder andere, excessief olieverbruik. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde 5-bak. Verder is de auto aardig “puur” uitgevoerd in het zilver, alcantara met leer, automatische airco, verwarmde stoelen, een alarm af-fabriek en een lendesteun. Meer zit er niet op. Maar bovenal is de auto 100% origineel en dat zie je helaas niet vaak bij dergelijke auto’s…