Veelgestelde vragen

Zijn de auto’s die jullie aanbieden nieuw?

Ja! De auto’s die wij leveren zijn helemaal nieuw en hebben 0 KM op de teller. In bepaalde gevallen hebben de door ons geleverde auto’s een zogenaamde “dagtoelating” gehad. Een dagtoelating houdt simpelweg in dat een auto 1 dag op kenteken heeft gestaan maar geen kilometers heeft gemaakt. 

Hebben de door jullie geleverde auto’s garantie?

Ja! Alle nieuwe auto’s die wij leveren hebben garantie. Deze garantie wordt gegeven door de fabrikant van de auto en geldt in de meeste gevallen minimaal 2 jaar / 100.000 KM. Bij bepaalde fabrikanten geldt de garantie 5 jaar.

Waarom zijn de door jullie aangeboden auto’s zo voordelig?

Onze auto’s zijn zo voordelig omdat wij als AutoRaad overal kunnen en mogen kopen. Dit in tegenstelling tot de merkdealer die zijn auto’s alleen bij de importeur mag bestellen. Met AutoRaad kan u daarom optimaal gebruik maken van de prijsverschillen die er binnen de autobranche bestaan. Daarnaast werken wij grotendeels via het internet en hebben wij geen duur landelijk dealernetwerk dat terugverdiend moet worden. Het prijsvoordeel delen wij graag met u!

Zijn de door jullie geleverde auto’s hetzelfde als die van de merkdealer?

Ja, de auto’s die wij leveren zijn volledig hetzelfde als de auto die uw plaatselijke dealer levert. Voor zaken zoals onderhoud en garantie kunt u dus gewoon terecht bij de plaatselijke vertegenwoordiging van uw merk.

Bij wie kan ik terecht voor het onderhoud aan mijn nieuwe auto?

Een auto die u via AutoRaad heeft aangeschaft is volledig hetzelfde als een exemplaar van de plaatselijke merkdealer (alleen de prijs, die is anders…). Daarom kunt u uw nieuwe auto simpelweg bij de plaatselijke dealer laten onderhouden.

Wat zijn de spreekwoordelijke “addertjes onder het gras”?

Het klinkt misschien bijna te mooi om waar te zijn; deze zijn er niet! Tenzij u het fijn vindt om in een prachtig “glazen paleis” c.q. showroom rond te lopen en daar de heerlijkste versgemalen koffie te nuttigen. Als u dit belangrijk vindt bij het kiezen van een nieuwe auto dan zult u waarschijnlijk bij AutoRaad niet aan uw trekken komen… Verder zijn onze auto’s exact hetzelfde. Alleen de prijs… Die is anders!

Wat zijn de levertijden?

De levertijd voor onze auto’s bedraagt, net als bij aanschaf via de merkdealer, 2 tot 3 maanden. In sommige gevallen kunnen wij uw droomauto uit voorraad leveren. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Kan ik mijn huidige auto inruilen?

Ja, u kunt uw huidige auto bij ons inruilen. Graag zelfs!

Wat is jullie werkwijze?

Een nieuwe auto kopen via AutoRaad is heel eenvoudig; op de voorraad pagina kiest u uw nieuwe auto, hierna klikt u op “configureer mijn auto”, bij deze stap vult u de gewenste kleur, gewenste bekleding en eventueel gewenste opties in, hierna klikt u op “verzenden”. Wij sturen u op korte termijn (vaak binnen een dagdeel) een op maat gesneden én scherp voorstel. Bent u akkoord met het voorstel? Dan stuurt u het voorstel ondertekend en ingescand aan ons retour en wij zorgen voor de rest!

Vanzelfsprekend staan wij u graag met raad en daad terzijde bij het configureren van uw nieuwe auto. U kunt ons hiervoor per telefoon, Whatsapp, e-mail en Facebook benaderen.

In bepaalde gevallen is er een aanbetaling nodig. Dit vermelden wij vanzelfsprekend in het voorstel zodat u niet voor een onaangename verrassing komt te staan.

Kan ik ook proefrijden?

Ja, u kunt bij ons proefrijden. Hiervoor kunt u terecht bij onze vestigingen in Haarlem, Alphen aan den Rijn of Geldermalsen. Een proefrit kan alleen op afspraak omdat wij geen dure demo-vloot aanhouden. Daarom hebben wij even wat tijd nodig hebben om een demonstratieauto voor u klaar te zetten.

Kan ik ook bij jullie op bezoek komen?

Jazeker! U bent van harte welkom op onze vestiging in Haarlem, Alphen aan den Rijn of Geldermalsen. Neem alvorens u ons wilt bezoeken eerst contact met ons op, wij willen niet dat u voor een dichte deur komt te staan. En verwacht alstublieft geen tot in de finesses gestylde showroom. Maar goed ook, want hieraan betaalt u immers ook mee…

Kan ik mijn nieuwe auto ook financieren?

Ja; u kunt het aankoopbedrag geheel of gedeeltelijk financieren via een van onze partners. Ook financial lease behoort tot de mogelijkheden. Vanzelfsprekend staat het u volledig vrij om zelf een financiering te regelen.

Kan ik het onderhoud aan mijn auto ook via jullie doen?

Dit is de eerste (en enige) keer dat wij een nee moeten verkopen. Om onze bedrijfskosten zo laag mogelijk te houden hebben wij geen duur dealernetwerk met bijbehorend team automonteurs. Dit zal echter geen probleem moeten opleveren; de merkdealer of specialist bij u in de buurt kan het onderhoud aan uw nieuwe auto probleemloos verrichten.